top of page
  • Writer's pictureCentar Edukacije Butković

Učimo od najboljih: Adaptive Schools Leadership seminar u Pragu

Pohađali smo seminar Dr. Fran Prolman s 50 kolega iz internacionalnih škola Europe!Tijekom studenog 2015. prof. Vlatka Butković i prof. Anita Poljak educirale su se u Pragu po pitanju personaliziranog učenja i implementacije takvog pristupa u redovitu nastavu. Radi se o potpuno osuvremenjenom načelu prepoznavanja potencijala pojedinca i njegovom usmjeravanju. Rad u razredu više nije podučavanje u njegovom tradicionalnom smislu, već vođenje polaznika kroz samostalno učenje, pronalaženje podataka i njihovu aktivnu primjenu.

Prof. Vlatka Butković iskoristila je nova saznanja u vlastitom projektu metode Edukacije otvorenih pristupa™ s uvjetima i prilagodila je metode implementacije načelima rada koji su trenutno u praksi u Hrvatskoj. Tako u nastavi stranih jezika koju je osmislila, učenici viših razreda pohađaju i radionice web dizajna te dinamičkih prezentacija, multimedijskih alata za učenje uključujući i posebnu edukaciju iz neverbalne komunikacije.


Butković metoda™ učenja stranog jezika tako je podignuta na novu razinu i usklađena s djecom generacije "Alfa" koja, s potencijalom kojeg donose, ne smiju biti razočarana nama kao svojim učiteljima.

Rezultate koje ovakav pristup donosi, te mogućnosti implementacije u redovito školstvo prof. Butković je u lipnju 2016. predstavila Županijskom školskom vijeću u Zagrebu, a u ožujku 2016., na godišnjoj međunarodnoj konferenciji CEESA 2016 u Istanbulu, i kolegama edukatorima inovatima iz cijelog svijeta.

32 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page