SURADNJA S EDUKATORIMA ŠIROM SVIJETA

Povezali smo se sa Central & Eastern Europe Schools Asossiation (CEESA) i upoznali inovatore iz Finske, SAD-a, Austrije, Bugarske i dr. europskih zemalja koji imaju isti cilj: uskladiti obrazovni sustav i praksu sa sposobnostima današnje djece i mogućnostima koje ovo naše revolucionarno doba nudi. Sudjelujemo i predajemo na međunarodnim konferencijama.

 

U ožujku 2016. godine, na godišnjem skupu CEESA u Istanbulu, obratili smo se više stotina članica te organizacije. Tema našeg predavanja bili su rezultati inovacija Centra Edukacije Butković u edukaciji djece i odraslih koje smo pomogli uvesti u osnovne škole i koje uspješno provodimo, testiramo i dopunjujemo već 26 godina. Predavanje smo završili praktičnom radionicom iz alata koji profesorima omogućuje da kreiraju vlastiti e-časopis i dijele ga s učenicima kao interaktivni dodatni materijal.

Na konferenciji u Sofiji u ožujku 2017. godine prof. Vlatka Butković održala je predavanje i radionicu na temu "Multimedijski alati za učenje - kreiranje relevantnog nastavnog sadržaja." 

 

U ožujku 2018. godine u Pragu je uz kolegicu Deb Reymundo Atchison predavala na godišnjoj CEESA konferenciji gdje je govorila o povezivanju učitelja iz međunarodnih škola širom Europe te hrvatskih škola. Naime, prof. Butković je članica organizacijskog tima međunarodne online konferencije iz područja obrazovanja EdChange Global. Njezina zadaća je da kao Projec Manager za Europu poveže profesore iz ovog dijela svijeta s kolegama u Americi, Aziji, Kanadi i Australiji.

U ljeto 2018. godine prof. Butković je s još troje kolega iz Škotske i USA osnovala Conected Educators Appreciation Day platformu - #CEduAD u sklopu zajedničke misije globalnog povezivanja i uzajamnog učenja edukatora iz cijelog svijeta. Već u listopadu 2018. godine oranizirali su 8-satnu online konferenciju na kojoj su sudjelovali nastavnici i ostali stručnjaci u obrazovanju sa šest kontinenata. Konferenciju je pratilo 27000 ljudi.

Od ožujka 2019. godine prof. Butković je dio CEESA teama kao CEESA Global Connections Manager. Naime, prof. Butković je inicijator osnivanja virtualne platforme za kontinuiranu edukaciju nastavnika internacionalnih škola članica CEESA-e, program koji je objeručke prihvaćen te kreće s provedbom od rujna 2019. 

 

Želite li sudjelovati na besplatnoj 24satnoj online konferenciji s nastavnicima iz cijelog svijeta, javite nam se da vas podučimo osnovnim koracima. ECG će vas podržati bez obzira želite li sudjelovati kao predavač ili polaznik konferencije.

kalendar zbivanja

Centar Edukacije Butković            

  • Instagram Centar Butković
  • Flipboard
  • Facebook Centar Edukacije Butković
  • Butkovic Education Centre

+385 1 34 35 801     

+385 91 34 35 802

Back to top