Škola_vrt1.jpg

ORGANIZIRANJE NASTAVE U ŠK.G.2020/21.

GRADIMO NA STEČENIM VJEŠTINAMA

Sva nastava odvija se u našim učionicama na lokaciji Mladice 20.

Naši programi odvijat će se neometano bez obzira na moguće promjene epidemiološke situacije, za što smo pripremili tri moguća koncepta nastave:

A) nastava u učionicama

B) nastava u učionicama uz livestream

C) interaktivna online nastava preko ZOOM 

   video poziva

Butković metodu™ rada odlikuje felksibilnost i stalno stručno usavršavanje naših predavača.

Tijekom cijele školske godine nastava će se održavati u učionicama, na otvorenom te online, uz mogućnost praćenja nastave iz razreda putem livestreama za polaznike koji su iz bilo kojeg razloga odsutni.

U slučaju ponovne karantene, nastava će se bez odgađanja u istim terminima odvijati online.

online 3.jpg
ORGANIZACIJA NASTAVE U UČIONICAMA

Počinjemo 23.9. radom u učionicama. Osiguran je potreban razmak među polaznicima, tako da nije potrebno nositi maske tijekom nastave. Nastavnik će pri bližem kontaktu s učenikom nositi masku.

Roditelje koji dovode djecu molimo da ne ulaze u prostor Centra.

Molimo da informativne razgovore s profesorima ili našim Uredom unaprijed dogovorite.

NEKOLIKO VAŽNIH INFORMACIJA:

 • Prostor Centra se redovito dezinficira i prozračuje.

 • Raspored je organiziran tako da se grupe minimalno preklapaju u odmorima.

 • Učenici iz učionica u prizemlju puštat će se nakon nastave izlazom u vrt, kako bi se izbjegao boravak u hodnicima. 

 • Do daljnjeg ne organiziramo nastavu STEAM programa.

 • Pojedine radionice nejezičnih programa organizirat će se od 15.1.2021.

KAKO JE ORGANIZIRANA ONLINE NASTAVA?

​Od studenog počinjemo s povremenim online satima kako stečene vještine ne bi nestale i kako bismo nastavili graditi na njima. Online nastava ima stanovitih pedagoških prednosti koje ćemo vam jasno predočiti te nastavu modulirati tako da je nadgradnja i nadopuna ostalim načinima učenja. Udio online nastave ovisit će o dobi polaznika i pojedinim željama grupe i varirat će od jednog do dva sata u polugodištu do 50% nastave, kako su nas neke grupe već zamolile.

 • Ulazak na virtualni sat nastave dijete ostvaruje klikom na link koji će roditelj dobiti u svom mailu i u WhatsApp grupi.

 • Djeca koja samostalno koriste email i imaju svoje adrese link će dobiti na svoju email adresu.

 • Svaka grupa ima jedan link koji se koristi za cijelu školsku godinu.

 • Klikom na link ulazi se u virtualnu učionicu koja izgleda kao galerija: djeca i nastavnik se međusobno vide i mogu razgovarati. Tijekom online sata nastavnik će djeci, kao i inače na nastavi, prikazivati video sadržaje, pisati po bijeloj ploči, s njima rješavati zadatke, razgovarati na stranom jeziku te obrađivati teme koje su u redovitom programu.

 • Uz link za video susret, u inbox će vam stići i poziv za editiranje online dokumenta koji će biti naslovljen isto kao i video link (ime grupe - Unit - redni broj sata). Dokument će služiti kao bijela ploča koju djeca dijele. 

 • Domaće zadaće će se pisati u istom dokumentu kako bi cijela grupa mogla komentirati, uzajamno učiti i pomagati si. Domaće zadaće sveli smo na minimum. Većina učenja ostvaruje se na satu.

 • Uvode se dodatni alati sa ciljem daljeg olakšavanja projektne nastave i suradnje unutar grupe.

 

OSIGURALI SMO LIVESTREAM NAŠE NASTAVE

Svih pet učionica u potpunosti su multimedijalno opremljene profesionalnom audio-video opremom. Učionice su ozvučene, dok predavači imaju poseban audio sustav. Nastava se prenosi putem zaštićenih video linkova uz sve opcije koje ZOOM nudi. Vrhunska tehnologija omogućuje nam besprijekoran zvuk i sliku, a optička mreža siguran i stabilan prijenos.Polaznici koji moraju biti u izolaciji ili izostaju iz drugog opravdanog razloga moći pratiti livestream nastave i aktivno sudjelovati na satu preko videozida koji će biti projiciran u razredu. Komunicirat će s profesoricom i ostalom tijekom sata, uz sve informacije vezane uz nastavu podijeljene prije i nakon sata.

 

Naši predavači su posebno obučeni za rad u takvoj dualnoj nastavi.

Saznajte više...

Online Tutorial

POTREBNA OPREMA ZA ONLINE NASTAVU

računalo
slušalice s mikrofonom
(kao za mobitel)
gmail adresa 
stabilna internet veza
NASTAVA NA OTVORENOM

Dodatno smo uredili naš vrt tako da ćemo nastavu održavati i na otvorenom ispred i iza škole, a više ćemo koristiti i naš kvart i mogućnosti terenske nastave. Također, koristit ćemo i prostore oko škola u kojima orgagniziramo nastavu u većoj mjeri nego do sada.