top of page
  • Writer's pictureprof. Ivana Mihaljević

Što mi to "buildamo" petkom?

Zašto su Butković profesori tako zakon i zašto nas djeca i odrasli (većinom) vole?

Zašto polaznici rado dolaze kod nas, a ne da im se ići u školu? Evo odgovora.


Svaki kvalitetan i savjestan profesor nikada ne prestaje učiti. Doživotno je učenik i učitelj, istovremeno.

Naši se profesori educiraju kako samostalno, tako i organizirano u Centru Edukacije Butković. Kroz godinu imamo niz radionica, koje interno zovemo Buildanjem. Tako smo prošlog petka, 23. ožujka, proveli preko 3 sata na Buildanju, nakon kojeg nismo htjeli ići doma.



Teme ovog susreta su bile razne. Izlaganja je počeo naš Herr Vlado na temu discipline i socijalizacije djece. Nakon mnoštva pročitanih stranica, Herr Vlado nam je skrenuo pažnju na važnost discipline prvenstveno u kućnom odgoju, a zatim naravno i na odgojno-obrazovnom mjestu poput Centra Edukacije Butković. Stavio je pred nas nekoliko problematičnih situacija u kojima je glavni uzrok bio nedostatak discipline koja je dovela do upitne socijalizacije. Zajedno smo smišljali odgovore, poteze kako s roditeljske strane tako i s pedagoške.

Na red su došle naša direktorica teacher Vlatka i techer Iskra, koje su se vratile s međunarodne CEESA konferencije u Pragu, pune novih saznanja, pogleda, praksi. Razgovori su se vodili najviše oko toga koji tip učenika imamo i kako prilagoditi nastavu i okolinu da bi ona postala optimalna za učenje. Bavili smo se konkretnim slučajevima, određivali karakteristike i pronalazili zajednička rješenja za pojedine situacije.

Predavači su nas potaknuli da razmislimo koji tip nastavnika je na nas ostavio najveći utisak, koje su karakteristike pojedinca ili grupe od kojeg smo najviše učili i kakav nastavnik želimo biti.

Prolazili smo i kroz interna pitanja Centra, ali to ćete vidjeti na vrijeme. :)

Stalnim radom na sebi kao nastavnicima želja nam je učiniti ovo mjesto učenja još boljim. Stotine nasmijanih i opuštenih lica pokazatelj su nam da smo na dobrom putu.
125 views0 comments
bottom of page