top of page

HUMANITARNI RAD

Od prvog dana postojanja, sastavni dio našeg djelovanja je i pomno planiran humanitarni rad. S obzirom da smo upoznati s problemima lokalne zajednice kroz kontaktiranje naših roditelja, kolega nastavnika i ravnatelja raznih škola i vrtića, svi projekti koje provodimo imaju jasne ciljeve i donose ohrabrujuće rezultate. Osobito nas veseli mogućnost da u tom smjeru educiramo brojnu djecu koja su naši polaznici i koja rado i s ponosom sudjeluju u svakoj akciji. Broj učenika kojima smo omogućili besplatno pohađanje naše nastave odavno je premašio 1000.

BESPLATNI TEČAJEVI ZA DJECU

U svakoj školskoj godini nastojimo stipendirati određen broj učenika s jednim tečajem stranog jezika. 

Osnovni kriterij jest da su to odlični učenici čiji roditelji su slabijeg imovinskog stanja. Cilj besplatnih tečajeva je prvenstveno pokazati djeci da se znanje isplati. Obzirom kako svaki naš tečaj ima i poduku iz prezentacijskih vještina te korištenja pojedinih e-alata za učenje, korist je višestruka i nije vezana isključivo uz strane jezike. Može se reći - učimo ih učiti i prezentirati naučeno :)

DONACIJE ŠKOLAMA, VRTIĆIMA, BOLNICAMA

Donacije školama i vrtićima sastoje se od školskih klupa i stolica, bijelih i pametnih ploča, projektora te silnog potrošnog materijala kojeg, priznat ćete, nikad dosta.

Ponekad jednostavno donesemo sadnice ruža i onda uživamo gledati kako rastu oko OŠ Stenjevec kad dolazimo na nastavu. Ili poklonimo šivaću mašinu OŠ Dragutina Tadijanovića jer nas njihove rukotvorine oduševljavaju.

Lokalni vrtić je dobio od nas školske klupe i bijele ploče kako bi se klinci u predškolskim grupama mogli naviknuti na sjedenje u klupi i rješavanje zadataka na miru.

PRIKUPLJANJE POMOĆI

Svake godine u dogovoru s pojedinim ustanovama organiziramo ciljano prikupljanje onog što im je u tom trenutku prijeko potrebno. Zahvaljujući tom programu upoznali smo predivne ljude u Dječjem domu Paunovac, Dječjoj bolnici za kronične bolesti Gornja Bistra, te brojnim bolnicama u gradu Zagrebu. Također, prikupljana je pomoć i za pojedine obitelji. Uvijek iznova je dirljivo promatrati našu djecu kako velikog srca smišljaju načine da pomognu djeci u nevolji... :)

U lipnju 2019. uz pomoć naših polaznika prikupili smo prijeko potrebne stvari za djecu u Tanzaniji. Stolovi, igračke, udžbenici, knjige, televizori i mnoge druge stvari otputovale su za Afriku!

Image by Zach Vessels
bottom of page