top of page
IMG_20201111_181719_edited.jpg
Učenje koje diže raspoloženje...

BUTKOVIĆ METODA™

Butković metoda™ u sve svoje programe integrira niz multidisciplinarnih vještina koje su primjenjive u različitim područjima školovanja i profesionalnog razvoja. Butković metoda™ razvija se u skladu s globalnim promjenama u edukaciji i potrebama novih generacija. Ona podrazumijeva konstantnu promjenu i prilagodbu ne samo svakoj novoj generaciji već i svakom polazniku ponaosob.

 

Takav pristup zahtijeva sustavnu edukaciju našeg profesorskog tima, koji uz vlastito područje svoje znanje obogaćuju brojnim dodatnim kompetencijama. Uz to, naš tim je ekipa kreativaca čiji ih bogati osobni interesi čine, osobito djeci, izuzetno zanimljivim učiteljima.

Stare vrijednosti, nove vještine i čarolija vlastitog istraživanja, to je naša definicija učenja. Djeca uče od učitelja koje vole.

RAZVIJANJE KREATIVNOG RAZMIŠLJANJA

Na kraju svakog misaonog procesa je rezultat, kreacija. U svakom našem programu polaznike se potiče da razviju vlastiti spoznajni put, propitkuju informacije te sami doprinose razvoju procesa učenja - za sebe i za grupu.

KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE

Polaznici u sklopu svakog programa uče konkretne korake uspješne komunikacije. Prepoznaju "zamke" u svakodnevnom komuniciranju, uče se sumiranju sadržaja i treniraju za dijeljenje sadržaja s drugima.

PISANO IZRAŽAVANJE

Vještine pisanja i čitanja potičemo i usavršavamo kroz sve platforme koje su dostupne - učenici pišu Blog postove, sastavljaju novinske članke, prezentacije, pišu eseje i kratke priče ili pak planiraju projekte koje kasnije prezentiraju. 

FEEDBACK

Učenje je proces koji ne prestaje po izlasku iz učionice. Naši profesori pružaju stalne povratne informacije i upućuju na dalje korake svakog pojedinog polaznika. Pravovremeni feedback je ključ uspješnog učenja. Kako ga pružati naučili smo educiranjem diljem Europe na brojnim konferenciijama čiji smo sudionici i kao predavači i kao polaznici.

MULTIMEDIJSKI ALATI ZA UČENJE

Koristimo svu dostupnu tehnologiju u nastavi, no primarna vrijednost svakog sata je komunikacija. Djeca na nastavu donose i vlastite mobitele, tablete ili računala koje smiju koristiti pod nadzorom nastavnika i u jasno zadanu svrhu. 

Multimedijski alati povezuju nas sa svijetom.

UGODNA RADNA SREDINA

Kod nas se polaznici osjećaju kao kod kuće. Učionice su uređene modularno, koristimo ih na sve moguće načine a učenje se događa na pudu, za stolom, u vrtu ili u nekom kutu kojeg je dijete samo odabralo da se lakše koncentrira. 

Najveću ulogu ipak ima odnos pun povjerenja i uzajamnog prihvaćanja između djece i nastavnika koje njegujemo i potičemo.

INTERDISCIPLINARNOST

Niti jedno područje edukacije nije u stvarnosti odvojeno od ostatka života. Stoga naš kurikulum podrazumijeva povezivanje, pronalaženje srodnosti te analizu tematskih cjelina.

Teme nadopunjuju sami polaznici vlastitim interesima. Mi učimo od njih isto koliko i oni od nas. Ispreplitanje stranog jezika sa stvarnim životom je od presudne važnosti za motivaciju.

INTERNACIONALNA SURADNJA

Naši polaznici povezani su s učenicima programima širom svijeta. Prof. Vlatka Butković je suorganizator brojnih internacionalnih online edu konferencija, što je naš Centar povezalo s kolegama na svim kontinentima, a našu djecu upoznalo s djecom i programima u kojima potom i sama sudjeluju. 

 

"Promjena u edukaciji je globalni proces u kojem smo aktivni sudionici."
                                                          prof. Vlatka Butković

RAD PO AUTORSKIM UDŽBENICIMA
PROF. BUTKOVIĆ
I PROF. POLJAK

Od šk.g. 2015/16 sami izrađujemo udžbenike za polaznike tečajeva engleskog jezika TINY TALKERS, HIDDEN TREASURES, A CUP OF ENGLISH 1-4 i TEAMWORK 1-4.

 

Udžbenici su tiskani kako bi ih polaznici mogli prilagoditi svojim potrebama. Brojne studije pokazuju da je korištenje tiskanog materijala bitno efikasnije od digitalnog. Svi udžbenici su nadopunjeni sadržajima na njihovim web stranicama.

Udžbenici
bottom of page