top of page
  • Writer's pictureVlatka Butkovic

Svi pričaju o kreativcu u nama...



Glavna tema svih rasprava o edukaciji je kreativni potencijal koji se skriva u djeci, koji je negdje duboko zakopan u odraslima a bez kojeg nema uspješnog učenja (ili, kad se priča o nama nastavnicima, podučavanja). Osobno smatram da nismo svi jednako kreativni, baš kao što nismo svi istih potencijala za sport, inovaciju ili pak dobru organizaciju. Ostaje za istražiti može li se kreativni potencijal razviti jednako kod svih kao što neke teze tvrde.

Nakon 25 godina rada s djecom i odraslima tvrdim da ono na čemu definitivno svi mogu raditi je - naučiti se osloboditi.

Kako postići slobodu u učenju, u stvaranju, u komunikaciji? Kao provo, dozvolite si reći što mislite pred drugima.

Osnovni preduvjet je da pretpostavite pozitivne namjere okoline.

Suprotno uvriježenom mišljenju, ljudima nije prvo na pameti kritika.

Imajte na umu da vaša okolina zrcali vaše ponašanje. Otvorite li se pred drugima, očekujte da će se većina otvoriti prema vama. Jednom kad val olakšanja odnese neugodna iščekivanja reakcije okoline, tad nastupa kreacija. Je li ona nešto već viđeno ili je nešto potpuno novo je nevažno. Ono što jest važno je da je ona samo vaša i kao takva doprinos vama i drugima.


 

S ciljem da djeci i odraslima približimo mogućnosti opuštanja u stvaralačkom procesu, osmislili smo u suradnji s umjetnicom i kompozitoricom Martinom Šver glazbeno likovne radionice za odrasle i djecu. Pogledajte koji program vas očekuje u sljedećih nekoliko mjeseci.


Tri cjelodnevne radionice za djecu uz uključen ručak garantira njima zabavu a vama slobodan dan
Tri cjelodnevne radionice za djecu uz uključen ručak garantira njima zabavu a vama slobodan dan :)

U ovoj radionici  djeca uče kroz različite glazbene  igre improvizacije  usvajati glazbenu kvalitetu live piano izvođenja i autorsku virtuoznost zvuka kroz slušanje, crtanje, plesanje-glumu i vlastito istraživanje tonova te improvizacijom prenositi vlastitu ekspresiju doživljenog na instrument, papir i glinu.


Tri poludnevne radionice prepune doživljaja.
Tri poludnevne radionice prepune doživljaja.

Djeca će raditi s glinom, papirom i bojama, instrumentom te snimati kratke kadrove (koristeći mobilne telefone koje će voditeljica potom montirati u kratki filmski zapis 30.sec do 1min). Kroz sve evente provlačit će se glazba iz #Mišolovke kao i teme, te autorska improvizacija Martine Šver na klaviru uživo.

Skuhati # Mišolovkinu gustu juhu znači razvijati ideje o tome što bi sve mogli postati kada odrastu.


Tri sata glazbe, slikanja i degustacije
Tri sata glazbe, slikanja i degustacije

Ova radionica za odrasle je interaktivni relaxe koncert u kojem se povezuje podsvjesni doživljaj virtuoznog i emotivnog zvuka uživo na klaviru kroz slobodno izražavanje bojom i kistom. Sav potreban pribor je uključen u cijenu. Za sudjelovanje u radionici nije potrebno nikakvo predznanje. Mi vjerujemo da se umjetnik krije u svakom od nas.

Proces oslobađanja potpomognut je degustacijom nekoliko vrsta probranih vina.


Dok se budi priroda je idealno vrijeme i da se probudi umjetnik u nama.



52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page