top of page
  • Writer's pictureprof. Ivana Mihaljević

Stjepan u finalu!

Nedavno smo vam pisali o održavanju preliminarnog natjecanja iz engleskog jezika Hippo 2018 - English without borders u našem Centru, na kojem je sudjelovalo čak 40 naših učenika.

Desetak sretnika izborilo je prolazak u drugi krug natjecanja, koje se održalo u Križevcima, međutim samo je jedan Stjepan...

Stjepan Novaković prošao je sve prepreke i plasirao se na finalno natjecanje iz engleskog jezika, koje se održava od 12. do 14. svibnja 2018. u Veneciji.

Više o Stjepanu donosimo vam uskoro...



Natjecanje Hippo English without borders organizira neprofitna organizacija GLOBAL HIPPO ASSOCIATION, osnovana 2012. godine s ciljem promicanja važnosti znanja engleskog jezika i spajanja djece iz mnogih država svijeta.

Testiranje znanja engleskog jezika napravljeno je po Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ, eng. CEFR) i namijenjeno je isključivo natjecateljima, čiji materinji jezik nije engleski.

Glavni sponzor natjecanja je tvrtka GLOBAL INPUT, uz potporu izdavačke kuće Pearson.

Sudjelovalo je zaista mnogo učenika, preko 16 tisuća, od 5. razreda osnovne škole pa do 4. razreda srednje škole.

Konkurencija je bila svjetska – Hrvatska, Slovenija, Italija, Srbija, Albanija, Makedonija, Grčka, Cipar, Rusija, Pakistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Mongolia, Filipini, Južnoafrička Republika, itd.

Natjecatelji su raspoređeni u 5 grupa (HIPPO 1-5), ovisno o uzrastu.

Naš Stjepan natječe se u kategoriji HIPPO 2.

A tko je to Stjepan Novaković pročitajte u sljedećem blog postu!

61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page