top of page
  • Writer's pictureCentar Edukacije Butković

Škola otvorenih pristupa™ - jedinstveni program u regiji

Budimo kreativnost u djeci i učimo ih samostalno razmišljati.


Nakon više od 25 godina aktivnog i svakodnevnog rada s djecom primijetili smo da se vrlo često ponavljaju slične situacije: na tečajeve jezika djeca dolaze umorna, pod stresom zbog škole, ponekad do kasno u noć moraju učiti ili raditi prezentaciju, ne vole ići u školu (ali vole dolaziti k nama), teško im je i vrlo često ne razumiju što se od njih očekuje.


Ovi razlozi i dodatne međunarodne edukacije, pokazali su nam važnost postepenog rada, grupnog rada i procesa učenja, usvajanja, sažimanja i prezentiranja. Na radionici Grupni rad i komunikacijske vještine prof. Vlatka Butković trenira djecu za javni nastup kao konačni rezultat pomno promišljenog procesa učenja: prepoznavanje teme, traženje informacija, kritička analiza informacija, pregled i sumiranje putem mentalnog mapiranja.




​Djecu se uvodi u nekoliko osnovnih zakonitosti kontroliranog komuniciranja u grupnom radu s jasnim podjelama uloga, definiranjem zajedničkog cilja i osmišljavanjem postupka uz dijalog i diskusiju. Na radionici će djeca odabrati i medij prezentiranja svog projekta, a koji je u skladu s naprednim vizualnim i tehnološkim mogućnostima današnjih generacija.

​Tijekom radionice proći će nekoliko vježbi za opuštanje prije javnog nastupa, vježbe disanja i postiranja tijela, a kao posebnu poslasticu saznat će i neke trikove kako bi lakše prebrodili početnu nervozu pri odgovaranju i zasjali u punom svjetlu.

Radionica je dio šireg programa Edukacija otvorenih pristupa™. 

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page