top of page
  • Writer's pictureCentar Edukacije Butković

Odgoj s više smijeha, manje suza


Danas je vrlo teško biti roditelj. Zapravo, roditeljima je danas teže nego ikad. Rastrgani su između karijere, obitelji i brojnih obveza. Nekada su postojale velike obitelji gdje su jedni drugima pomagali u obavljanju svakodnevnih obveza, uključujući brigu za djecu. Danas toga više nema - roditelji su nažalost prepušteni sami sebi. Očekuje se da nekako sve već znaju o podizanju i odgoju djece. Međutim, većina ih nema nikakvo iskustvo.


Kako primijeniti dječji jezik i poboljšati dječje strpljenje, kako i kada reći NE, te kako postaviti odgovarajuće granice u odgoju i održavati ih, samo su neke od tema koje radionice pokrivaju.

Tako recimo, dijete odluči da je utičnica odlična za staviti prstiće u nju. U strahu da dijete ne strada, te zbog neznanja kako zaustaviti taj naum, roditelji ponekad primjene fizičko kažnjavanje kako bi zaštitili dijete. Ono što se događa je da dijete to opetovano pokušava ili prestane to raditi. Razlog tome je što kažnjavanjem dijete ne uči zašto nešto ne smije raditi, već razvija strah od roditelja ili prkos prema autoritetu. Neki to ne znaju, ali postoji lijek, a zove se dječji jezik. No, kao i svaki strani jezik - treba ga naučiti.



Upravo time se bavi udruga Najsretnija beba Hrvatska na besplatnim radionicama u sklopu projekta “Stop obiteljskom nasilju nad djecom”, pokrenutog uz potporu Zaklade Adris. Kako primijeniti dječji jezik i poboljšati dječje strpljenje, kako i kada reći NE, te kako postaviti odgovarajuće granice u odgoju i održavati ih, samo su neke od tema koje radionice pokrivaju. Vodi ih predsjednica udruge Iva Brčić, stručnjakinja za odgoj, te za utjecaj medija na djecu i mlade.


Ovim putem pozivamo roditelje djece od 1 do 6 godina da dođu na besplatne radionice koja se održavaju dva puta mjesečno, nedjeljom od 10 do 12 sati u Centru Edukacije Butković, sve do travnja 2018.  


Saznajte ono najvažnije o sljedećim temama:

  • emotivni i intelektualni razvoj djeteta

  • greške u odgoju i kako ih ispraviti

  • ispadi bijesa i kako ih smiriti

  • kako spriječiti opasno ponašanje

  • kada i kako reći NE

  • kako postaviti adekvatne granice u odgoju

  • kako privoljeti dijete na suradnju

  • dječji jezik i primjena

  • kako potaknuti primjereno ponašanje

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:

Email: najsretnijabeba@gmail.com

Tel: +385 98 900 8634

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page