top of page
  • Writer's pictureVlatka Butkovic

Nastava nove generacije

Svaka situacija može poslužiti da naučimo nešto novo, pa tako i organiziranje nastave u doba pandemije nudi neka nova, bolja rješenja.

Dan otvorenih vrata Centra Edukacije Butković 2019.
Naš vrt na Dan otvorenih vrata u lipnju 2019.


Kontaktna nastava

Ovu školsku godinu počinjemo 23.9. radom u učionicama. Osiguran je potreban razmak među polaznicima, tako da nije potrebno nositi maske tijekom nastave. Nastavnik će pri bližem kontaktu s učenikom nositi masku. Raspored ćemo organizirati s odmorima koji su u drugo vrijeme za svaku grupu. Roditelje molimo da ne ulaze u školu osim u unaprijed dogovorenim terminima informacija.

Od ove školske godine nastava se održava u učionicama, na otvorenom te online, uz mogućnost praćenja nastave iz razreda putem livestreama.

Livestream nastave iz razreda

Učionice u našem prostoru u ul. Mladice smo opremili mikrofonima i kamerama, tako da će polaznici koji moraju biti u izolaciji ili izostaju iz drugog opravdanog razloga moći pratiti livestream nastave i aktivno sudjelovati na satu preko videozida koji će biti projiciran u razredu. Naši predavači su posebno obučeni za rad u takvoj, dualnoj nastavi.

​Učenici koji nastavu prate od kuće komunicirat će s profesoricom i ostalom djecom tijekom sata, uz sve informacije vezane uz nastavu podijeljene prije i nakon sata.


Online nastava prema želji polaznika

Od studenog počinjemo s povremenim online satima kako stečene vještine ne bi nestale i kako bismo nastavili graditi na njima. Online nastava ima stanovitih pedagoških prednosti koje ćemo vam jasno predočiti te nastavu modulirati tako da je nadgradnja i nadopuna ostalim načinima učenja. Udio online nastave ovisit će o dobi polaznika i pojedinim željama grupe i varirat će od jednog do dva sata u polugodištu do 50% nastave, kako su nas neke grupe već zamolile.


Nastava na otvorenom

Dodatno smo uredili naš vrt tako da ćemo nastavu održavati i na otvorenom ispred i iza škole, a više ćemo koristiti i naš kvart i mogućnosti terenske nastave. Također, koristit ćemo i prostore oko škola u kojima orgagniziramo nastavu u većoj mjeri nego do sada.





58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page