top of page
  • Writer's pictureprof. Ivana Mihaljević

Cook-off subota u Centru

Svaka subota u Centru Edukacije Butković sa sobom donosi neke nove pothvate. Osim uobičajenih tečajeva jezika i radionica, znaju se dogoditi i neke neuobičajene radionice... Primjerice, kulinarske!

Tako su jednu subotu jezično-kulinarske snage najprije odmjerili Nijemci i Englezi. Nijemce je bodrio njihov Herr Vlado, dok su s klupe Engleza svoje učenike bodrile teacher Anita i teacher Iskra. Sve se odvijalo na oba strana jezika, a smijeha, jagoda, keksa i čokolade bilo je posvuda.
Drugi dvoboj bio je puno opasniji.

U jezično-kulinarsku arenu stupili su naši srednjoškolci.

U jednom kutu bili su Anitini Blueberry Englezi, dok su rukave u drugom kutu zasukali Iskrini Lemon Englezi. Natjecali su se u pripremi svima omiljenog cheesecake-a. Jedni su natjecatelji pripremali cheesecake s limunom (Iskrini), dok su drugi svoje umijeće pokazali s borovnicama (Anitini). Imali su svega 45 minuta za izradu sirovih torti, a ocjenjivalo se korištenje engleskog jezika, prezentaciju torte, ali i okus. :D Ocjenjivao ih je stručni žiri u sastavu: Herr Vlado, jedan stariji brat i suprug naše profesorice (koja nije sudjelovala u natjecanju, da ne mislite da je bilo sukoba interesa).

Žiri je imao puna usta posla, odluka niije bila laka, ali pobjednik se morao proglasiti. Ovaj put to su bili Iskrini Lemon cheesecake Englezi!
Od srca čestitamo svim natjecateljima i nadamo se da će ovakvih slasnih zbivanja biti još i više.

70 views0 comments

Comentários


bottom of page