top of page
  • Writer's pictureVlatka Butkovic

Dva mentora za vaše dijete

Od ove školske godine uveli smo u nastavu engleskog jezika nekoliko značajnih novosti. Jedna od njih je da o vašem djetetu ne brine jedan već dva profesora!

Otišli smo korak dalje pa smo ih, s dobrim razlogom, nazvali - mentorima.


Djeca uče opušteno ako su njihove potrebe prepoznate.
Djeca uče opušteno ako su njihove potrebe prepoznate.


Koja je uloga mentora u odnosu na predavača?

Cilj svakog od brojnih programa našeg Centra je ne samo educirati iz područja koje dijete pohađa već i podučiti istraživanju, propitkivanju, sažimanju...jednom riječju kritičkom razmišljanju. Učenje takvog tipa je vrlo individualan proces, a uloga profesora je daleko kompleksnija jer ne predaje "prema" djeci već ih aktivno uključuje u organiziranje nastave. Da bi grupa mogla funkcionirati, mentor ih podučava i komunikacijskim vještinama, pružanju feedbacka te - toleranciji.


Da bi ovako individualiziran pristup donio najbolje rezultate, veliku ulogu ima razumijevanje potreba djeteta i prepoznavanje signala koje dijete šalje. Stoga je odluka o dva mentora bila laka. Dvije osobe naizmjence i ponekad zajedno promatraju vaše dijete, konzultiraju se i donose odluke o daljem procesu učenja.


 

Što znače dva mentora u učenju stranog jezika?

Jednostavno rečeno, dva mentora su dva različita govornika koje je dijete naučilo slušati i prilagoditi se. Program je jedinstven, naravno, no svi mi u način na koji ga prenosimo te kako govorimo unosimo i svoju osobnost. Baš kao što ćemo mi lakše doprijeti do vašeg klinca, tako ćemo i njemu usaditi sposobnost promatranja druge osobe i nalaženja načina da s tom osobom komunicira.


 

Uz mentore, o vašem djetetu kao i do sada brine i cijeli tim Centra Edukacije Butković, kao i vanjski stručnjaci kojima se obraćamo za pomoć ukaže li se potreba.



80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page