top of page
  • Writer's pictureCentar Edukacije Butković

Uzbudljiv početak školske godine

Tek smo na pola studenog, a već imamo nekoliko uzbudljivih projekata koje želimo podijeliti s vama. Planiranje ostatka godine je u punom jeku, pa će vaše profesorice uskoro s vama podijeliti datume posebnih programa. Dio njih će biti uklopljen u redovitu nastavu, a dio će se odvijati subotom. Ne brinite, znamo koliko su vam vikendi vrijedni pa ćemo subote koristiti samo kad druge opcije nisu izvedive!


 

Radionica komunikacijskih vještina: stvaramo bend u svega 90 minuta!

Od prošle školske godine uveli smo kao sastavni dio našeg programa učenja stranih jezika radionicu pod vodstvom Stanka Kovačića, renomiranog hrvatskog glazbenika i autora, čiju ste glazbu često ni ne znajući slušali u predstavama, dokumentarcima i igranim filmovima. Kako je radionica izgledala, koja joj je svrha i zašto mislimo da je izuzetno važna saznajte na ovom linku.
Terenska nastava

Terensku nastavu smo sporadično provodili već dugi niz godina, a sad je ona dio našeg redovitog programa. Posjeti muzejima uz vodstvo na stranom jeziku, posjeti Goethe institutu i drugim institucijama koje će približiti strani jezik našim polaznicima dogovaraju se unaprijed za cijelu školsku godinu.

Terenska nastava odvijat će se subotom i ulazi u ukupnu satnicu tečaja. Čim potvrdimo sve datume s "terenom" javit ćemo vam o kojim se subotama radi kako biste na vrijeme mogli planirati obaveze taj dan.Integracija soft skills treninga u redovitu nastavu

Uz posjet prof. Vlatke Butković nastavi, s našim polaznicima radimo na nekoliko ključnih elemenata soft skillsa: neverbalna komunikacija, organizacija grupnog rada, profiliranje sudionika naše radne grupe, grafičko rješenje digitalnih sadržaja koje kreiraju te elementi uspješne prezentacije.

Svi ovi elementi integrirani su u udžbenike A Cup of English 1-4 i Teamworks 1-4 kojih su autorice prof. Vlatka Butković i prof. Anita Poljak, no ne želimo da tako prijeko potrebno znanje bude ograničeno samo na polaznike tečajeva engleskog jezika.

Svi naši profesori prošli su edukaciju koja ih je osposobila za podučavanje ovih vještina, tako da se nakon inicijalnih treninga s prof. Vlatkom nastavlja s nastavom u koju su uključena novostečena znanja.


E-imenik umjesto završnog izvješća

Ovih dana primit ćete link stranice imenika vašeg djeteta. U njega ćemo izdašno upisivati komentare, ocjene, planove, pa čak i viđenje vašeg djeteta o vlastitom upjehu. Kao i svaka stranica e-imenika, ova će se popunjavati tijekom cijele godine, pa nema potrebe da na kraju izdajemo Izvješće o radu.

Po završetku stupnja, kako i svih godina do sada, polaznici dobivaju Svjedodžbu.


Praktična nastava

Kao i proteklih godina, i ove učimo strani jezik kroz nekoliko praktičnih radionica. Kako to izgleda, koji su pedagoški razlozi za takav pristup te kako djeca na to reagiraju pročitajte ovdje.
 

Raduje nas svaka povratna informacija od vas. Ne oklijevajte javiti se na naše tajništvo (tajnistvo@butkovic.eu) ili direktno prof. Vlatki Butković (vlatka@butkovic.eu) s idejama, komentarima i sugestijama.

Srdačno,

Vaš Centar Edukacije Butković

Commentaires


bottom of page