top of page
  • Writer's pictureprof. Ivana Mihaljević

S medaljom oko vrata... Brončani Stjepan!

Dame i gospodo, s veseljem i ponosom javljamo kako je Stjepan Novaković, šestaš iz Stenjevca, učenik Centra Edukacije Butković, osvojio fenomenalno 3. mjesto na velikom međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika HIPPO 2018 English without borders!


Stjepan Novaković

O kakvom je točno natjecanju i tko je Stjepan Novaković pisali smo u posljednja dva blog posta, pa ako slučajno kaskate za pričom, bacite oko.


Ponovno je utorak, 19.55 sati – polaznici 8. stupnja s divljenjem ulaze u Centar i čitaju s oglasnog zida vijest kako je njihov prijatelj, Stjepan Novaković, osvojio 3. mjesto na poznatom svjetskom English without borders HIPPO natjecanju! Stjepan se skriva u vrtu sa svojom prvom teacher Vlatkom Butković i prepričava dojmove. Kad se cijela grupa skupila u zelenoj učionici, ušao je i Stjepan s brončanom medaljom oko vrata, popraćen gromoglasnim pljeskom, usklicima i čestitkama prijatelja i profesora Centra Edukacije Butković. Atmosfera je bila zaista emotivna, međutim naš je pobjednik zadržao svoj coolerski stav... :D Kao da je osvojiti 3. mjesto u konkurenciji svjetskog razmjera a piece of cake...


Ponosna grupa 8. stupnja s teachericama Vlatkom i Iskrom

Prijatelji su skočili na Stjepana, sokove, sladolede, njegove omiljene kekse i, naravno, medalju. Nakon grupnog fotografiranja, Brončanog Stjepana smo zatrpali pitanjima o svemu – o samom putu, ljudima koje je upoznao, Veneciji, plaži Lido di Jesolo na kojoj se odvijao zabavni uvodni program natjecanja, o samom natjecanju i naravno o proglašenju pobjednika.

Put je prošao odlično, krenuli su autobusom ispred Gradskog poglavarstva. Bilo je čak 13 finalista iz cijele Hrvatske (Osijek, Zagreb, Pula, Rijeka, Križevci itd.). Učenici i njihovi mentori smjestili su se i krenuli prema predivnoj Veneciji. Prvi dan samo su uživali, smjestili se u hotel i na plaži Lido di Jesolo sudjelovali u zabavnom programu upoznavanja. Igrali su razne igre, smijali se, trčkarali po pijesku i fotografirali za uspomenu. Teacher Anita je zajedno s drugim profesorima opuštala se uz čari Tai Chi-ja na venecijanskoj plaži, okupanoj suncem (i malim povjetarcem).
Pitali smo Stjepana s kim je bio u sobi. „Bilo je kao u vicu – bili Crnogorac, Srbin i Hrvat u sobi...“ Društvo su mu pravili Nikola, Ensar i Ukrajinac Dimitrij, koji je bio malo sramežljiv. Dečki su se sprijateljili i dobro provodili.

Na sam dan natjecanja Stjepan nije bio previše uznemiren, staloženo i samouvjereno je odradio sva 4 dijela natjecanja – speaking/govorenje (govorili su o sebi, svom gradu i državi, što bi promijenili itd), listening/slušanje (slušali su dva teksta, od kojih je jedan bio posvećen velikom britanskom piscu Roaldu Dahlu - između brojnih sjajnih djela izdvojili bismo roman iz 1964. Charlie and the Chocolate Factory), writing/pisanje (ništa lakše za Stjepana, nešto gramatike koju rastura i esej na temu ulaska u novu školu) te na kraju reading/čitanje. U sva četiri dijela natjecanja Stjepan je počinio svega 3-4 omaške... I izmakle su mu zlatna i srebrna medalja, ali brončana je za apsolutno svaku pohvalu. Nama i ljepša od zlatne. :DProglašenje pobjednika bilo je u ponedjeljak ujutro. Na svu sreću teacher Anita je snimila trenutak proglašenja, tako da nećemo ništa posebno pisati nego vas pustiti da pogledate kratki video i naježite se sami!Nakon toga, proveli su nekoliko sati u prelijepoj Veneciji.Pitali smo ga što će dalje. I sljedeće će godine obavezno sudjelovati na natjecanju, a najviše ga veseli kada će se za koju godinu natjecati u kategoriji HIPPO 4 i 5, iz vrlo dobrog razloga – nagrada za prvo mjesto je dvotjedni boravak u SAD-u!

Stjepanovi prijatelji bili su vidno oduševljeni cijelom pričom te su neki od njih odmah dodali da će se i oni prijaviti sljedeće godine i okušati svoju sreću. Tko zna, možda dogodine polaznici Centra Edukacije Butković osvoje još koju medalju..!


Za kraj, cijeli Butković team je izuzetno ponosan na Stjepana i zahvaljuje mu na dosadašnjem trudu i sjajnim rezultatima. Zahvaljujemo i Stjepanovim roditeljima na podršci – bez mame i tate ništa! I hvala im što nije morao ići u utorak u školu. ;) I hvala profesorici iz geografije na razumijevanju i šansi da test napiše drugi put.Dragi brončani Stjepane, samo tako dalje, mi ćemo ti omogućiti najbolju poduku iz engleskog jezika i ne sumnjamo u tvoj samostalni rast i razvoj. Spominjao si da bi možda probao i japanski naučiti - vidjet ćemo dogodine, ionako nam od rujna dolazi profesorica japanskog jezika... Možda te i u Japan pošaljemo, kako si krenuo!

249 views0 comments

Коментарі


bottom of page