top of page
  • Writer's pictureCentar Edukacije Butković

Pomoć u učenju u svom najljepšem obliku - glazbi
Glazba kao trening soft skillsa

Prošle školske godine u našem smo Centru uveli radionice javnog nastupa. Organizirali smo dvije radionice s učenicima četvrtih razreda od po 90 minuta u kojima je glazbenik Stanislav Kovačić s djecom stvorio bend: grupa je sama odabrala ime benda, naučio ih je pjevati i svirati pjesmu iz dječje kazališne predstave i na kraju ju s djecom predstavio roditeljima. Sve u 90 minuta! Ne moramo ni govoriti da su obje radionice bile veliki hit, i to s pravom. Kroz 90 minuta intenzivnog i jasno usmjerenog rada sa svakim pojedinim djetetom razbila se trema, naučili su se trikovi rješavanja nelagode, koordinirao grupni rad i na kraju prezentirao gotov "proizvod". Osjećaj osobnog uspjeha vidio se svakom djetetu na licu.

Svrha radionica javnog nastupa je ovladavanje neverbalnom komunikacijom, rješavanje treme, učenje disanja i pozicioniranja glasa da bi javno izlaganje bilo lakše i manje stresno.

Nikakav stupanj poznavanja stranog jezika neće vam biti od koristi ako vaše kočnice u komunikaciji vuku uzroke iz nečeg što nema vezike s poznavanjem stranog jezika: strah od javnog nastupa, pogrešno disanje, nelagoda i nespretno neverbalno komuniciranje, nepoznavanje kulture grupnog rada... Stoga je važno od najranije dobi, uz učenje stranih jezika ovlavadati i tzv. mekim vještinama.


Pogledajte i video s druge radionice i budite ponosni na naše klince. Neki su u kratkom roku prevladali strahove koje su tijekom radionice čak i otvoreno (i s olakšanjem) priznali, komentirajući kako ih sputavaju u svakodnevnom radu u školi.


Radionica komunikacijskih vještina je dio redovitog programa učenja stranog jezika za polaznike 4. stupnja odn. uzrast 4. razreda osnovne škole i dio je Butković metode™ učenja stranih jezika.
31 views0 comments

Comments


bottom of page