MULTIMEDIJSKI ALATI ZA UČENJE

Dobna skupina:

10+ godina

Voditeljica radionice:

prof. Vlatka Butković

kalendar zbivanja
upoznavanje s aplikacijama i programima
4 školska sata
učenje kroz zabavne aktivnosti
rješenja za "dosadne" predmete

Radionica obuhvaća upoznavanje s nekoliko besplatnih alata, platformi i aplikacija koje učenje čine lakšim, uzbudljivijim i bližim djetetu današnje generacije. Svi alati kojima će dijete ovladati imaju praktičnu primjenu u nastavi u formalnom obrazovanju. Koristeći ih, djeca postaju samostalna u učenju te dobivaju komparativnu vrijednost u odnosu na vršnjake i bolje prezentiraju svoje znanje u razredu.

Najvažniji učinak ovih alata je da znanje do kojeg je dijete došlo samo, istražujući i stvarajući nove sadržaje na ovaj način, ostaje trajno. Također, na ovaj način učenje postaje igra i nešto blisko.

Poseban naglasak u radionici o multimedijskim alatima za učenje stavljen je na projektno razmišljanje -  pristup učenju potrebnan za školu i život. Djecu se kroz vježbe uvodi u kontroliranu i ugodnu verbalnu i neverbalnu komunikaciju, prezentacijske vještine te timski rad.

 

Na ovu radionicu svaki klinac donosi udžbenik odn. lekciju s kojom se trenutno "bori" kako bi na licu mjesta riješio problem i kroz praksu ovladao alatima.

S obzirom na specifičnost radionice polaznik na nju mora donijeti vlastiti mobitel s dovoljno slobodne memorije (očistite ga od nepotrebnih aplikacija) i računalo, te ako ima iPad odn. tablet. U slučaju da nema računalo, molimo da nas na vrijeme obavijestite da ga osigura Centar.

Radionica je organizirana subotom u trajanju od 4 školska sata: dva sata, pauza od 15 minuta , dva sata.

Radionicu preporučujemo djeci već od 4. razreda.

Preporučujemo pohađanje radionica Grupni rad i komunikacijske vještine i Mentalna mapa i Prezi kao nadopunu ove radionice.​

Radionicu smo nadopunili posebnom radionicom za roditelje Roditeljski koraci u djetetovom učenju

kalendar zbivanja

Centar Edukacije Butković            

  • Instagram Centar Butković
  • Flipboard
  • Facebook Centar Edukacije Butković
  • Butkovic Education Centre

+385 1 34 35 801     

+385 91 34 35 802

Back to top