MENTALNA MAPA I PREZENTACIJA

OSNOVE DIZAJNA I IZLAGANJA AUTENTIČNE PREZENTACIJE

Dobna skupina:

10+ godina

Voditeljica radionice:

prof. Vlatka Butković

kalendar zbivanja

redefiniranje mentalne mape

3X2 školska sata

dizajn vizuala prezentacije

trening prezentacijskih vještina

Ova radionica dio je naše edukacije za djecu i u proces podučavanja smo integrirali čak i elemente design thinkinga. Zašto toliko truda oko naoko jednostavne radionice? Jer upravo design thinking podrazumijeva kreativne procese koji su djeci pokretačka snaga.

Radionica je organizirana subotom u trajanju od 6 školskih sata: dva sata, pauza od 15 minuta , dva sata jedan dolazak, učenje sadržaja do sljedeeg susreta kada u zadnja dva sata radionice učimo vještine prezentacije pred publikom.

Radionicu preporučujemo djeci već od 4. razreda.

 

#1

Prvi dio radionice uči djecu kako izraditi mentalnu (umnu) mapu kroz proces sumiranja gradiva i pronalaženja ključnih odgovora vezanih uz gradivo koje uči bez kojih nisu niti spremni za odgovaranje. Izrada mentalne mape je i kreativan proces kroz koji djeca spoznaju koji su njihovi osobni kognitivni putevi tijekom učenja i shodno tome mapu ilustriraju i čine svojim osobnim podsjetnikom i vodičem kroz gradivo koje uče.

Drugi dio radionice posvećen je prebacivanju njihove skicirane mentalne mape u virtualnu mentalnu mapu - prezentaciju. Djeca će naučiti izraditi prezentaciju na računalu, donašati odluke vezane za dizajn prezentacije i sadržaj. Također, naučit će kako podijeliti izrađenu prezentaciju s drugima i po potrebi ju uređivati s drugima.

Ovom vještinom vaše dijete stječe komparativnu prednost u odnosu na vršnjake, dobiva mogućnost da se istakne i donese neko novo znanje u školu. Izrađujući pomno osmišljenu prezentaciju djeca nesvjesno proširuju znanje iz gradiva koje obrađuju i zapravo učeći o nekoj temi istovremeno stječu dodatnu vještinu.

#2

#3

Treći dio radionice je posvećen samom prezentiranju. Djecu se podučava pravilnom postiranju tijela i glasa. Pokazat će im se trikovi za rješavanje nervoze u javnom nastupu. Grupa kroz razgovor analizira konačnu prezentaciju u svim njezinim segmentima: sadržaj, neverbalna komunikacija prezentera te ton glasa i način govora. 

Centar Edukacije Butković            

  • Instagram Centar Butković
  • Flipboard
  • Facebook Centar Edukacije Butković
  • Butkovic Education Centre

+385 1 34 35 801     

+385 91 34 35 802

Back to top