sri, 04. stu | Butkovic Education Centre

Znanstveni projekt na engleskom jeziku

Butković metoda znači međupredmetnu nastavu. Naši polaznici 3. stupnja engleskog jezika u mjesecu pred nama bit će znanstvenici!
Tickets Are Not on Sale
Znanstveni projekt na engleskom jeziku

Vrijeme i lokacija

04. stu 2020. 08:00 – 30. stu 2020. 20:00
Butkovic Education Centre, Mladice ul. 20, 10090, Zagreb, Croatia

O događaju

Butković metoda znači međupredmetnu nastavu. Naši polaznici 3. stupnja engleskog jezika u mjesecu pred nama bit će znanstvenici! 

Lekcija Louis Is a Scientist! u udžbeniku A Cup of English 3 autorica Anite Poljak i Vlatke Butković napravljena je s nekoliko nastavnih ciljeva: projektno planiranje, trening javnog nastupa, provedba znanstvenog eksperimenta, dokumentiranje i prezentiranje znanstvenog rada te, naravno, svi jezični aspekti koje Science kao školski predment podrazumijeva. 

Djeca projekt izvode na satu ili paralelno kod kuće uz roditelje, ovisno o tome kako pohađaju nastavu. Oni koji su na satu imaju i kute i jasno su objašnjeni uvjeti u kojima se eksperiment mora odvijati. Eksperiment je detaljno objašnjen u udžbeniku, na engleskom jeziku, te mu prethodi analiza teksta, prijevod i diskusija s djecom o svim koracima koji slijede. 

Snimke eksperimenata moći ćete vidjeti na našem YouTube kanalu potkraj mjeseca.

Znanstvena tema u našim udžbenicima samo je jedna u nizu kojoj je cilj povezati učenje stranog jezika sa stvarnim životnim situacijama i osobno, emotivno angažirati dijete u procesu učenja. Takvim pristupom razvijaju se i druge kompetencije i vještine, a prividno svraćanje pozornosti sa samog stranog jezika zapravo pridonosi bržem učenju.

Podijelite događaj